hirdetés
hirdetés

Zamaróczy Ádám cikkei

#1
2017-10-04 14:45:00

Egy meglehetősen visszafogott méretű érzékelővel könnyebb lesz megakadályozni az élelmiszerek minőségének idő előtti hanyatlását.

#2
2017-09-18 14:18:00

Japánban piacra dobták a kávéval megbolondított Coca-Colát, és nincs mindenki maradéktalanul megelégedve vele.

#3
2017-09-06 13:11:00

Egy Canvas nevű vegán vállalat a sörfőzés folyamán keletkezett elhasznált árpából növényi alapú tejet állít elő.

#4
2017-08-07 15:26:00

A világ legkelendőbb söre az európaiak hatalmas többsége számára tökéletesen ismeretlen.

#5
2017-08-03 13:38:00

Brit tudósok (ez van) egy kísérlet lebonyolítása után arra a megállapításra jutottak, hogy esetenként a szeszfogyasztás feljavíthatja az italozók rövidtávú memóriáját.

#6
2017-07-06 13:51:00

Egy német, Infarm nevű startup úgy döntött, hogy a moduláris, vertikális farmokat elhozza az élelmiszerboltokba is, így a vevők számára lehetővé válik, hogy a friss termést maguk gyűjthessék be a növényekről, és a bevásárlókosarukba dobják.

#7
2017-05-17 17:11:00

Jóllehet, a kefir és a joghurt is kultúrával oltott, probiotikumokban és fehérjékben gazdag tejtermék, van közöttük néhány alapvető eltérés.

#8
2017-05-08 14:20:00

Ha esetleg már nincs a konyhában semmi, ami ne lenne „okos”, a zenék lejátszására képes és Bluetooth-kompatibilis, nem kell megijedni, mert itt az okos sótartó.

#9
2017-04-26 14:22:00

Egy szó, mint száz: egyen tojást.

#10
2017-04-11 17:17:00

Két texasi tinédzsernek élelmes trükkel sikerült bérmentve hozzájutni az édességhez egy elegáns vendéglőben.

#11
2016-07-16 09:27:00

Jó hír a fahéjrajongóknak – a tudomány újabb ürüggyel szolgál a fűszer (némileg) fokozottabb mértékű elfogyasztására.

#12
2016-07-05 16:42:00

Július első napjától, péntektől, tilosak az egyszer használatos műanyagzacskók Franciaországban, írja az Index a Local francia kiadására hivatkozva.

#13
2016-04-04 14:30:00

A kínai Kuanghszi tartományban ébredt már derűsebb reggelre is az a farmer, akinek a föld egyik napról a másikra elnyelte a halgazdaságát. A cikk a Mashable írása alapján kkészült.

#14
2016-03-23 17:30:00

Nemrég egy tanulmány felfedte az egyik létező legegyszerűbb súlycsökkentő trükköt: tekerjük le a hangerőt a környezetünkben (vagy fülhallgatónkban), és hallgassuk a saját rágásunkat.

#15
2016-03-21 16:00:00

Az újonnan kifejlesztett kellék talán majd mégjobban felpezsdítik az éjszakába nyúló, puccos VIP partikat.

#16
2016-03-08 16:06:00

A Molecular Nutrition and Food Nutrition nevű folyóirat februári számának egyik tanulmánya szerint a földieper antocianinban gazdag természete miatt javíthatja az inzulinérzékenységet. Ez a felfedezés azért fontos, mert a tudomány jelenlegi állása alapján az elhúzódó inzulinrezisztencia (IR) megágyazhat a 2-es típusú cukorbetegségnek.

#17
2016-02-04 10:00:00

Egy három tudós által alapított vállalat kíván a világon először őssejtből tenyésztett húst a piacra dobni – tájékoztat a Fortune.

#18
2016-02-01 11:00:00

A régészek szerint teát takarhatnak az ókori, kínai sírokban nemrég megtalált növényi maradványok.

#19
2016-01-12 11:00:00

Sokak számára a keménytojás az élet (nem is olyan) apró élvezetei közé tartozik, ám a finomság elkészítését a platnin, fájdalom, nem mindig sikerül tökéletesen kivitelezni. (Gondoljunk csak a tikmony mindent elborító sárgájára!)

#20
2015-11-17 16:00:00

Egy új találmány némi túlzással forradalmasíthatja a gyorsétkeztetést. A cikk a Foodbeast írása alapján készült.

#21
2015-08-03 16:35:00

Általában a sör és a mozgó autó egy mondatban kissé összeférhetetlen fogalmak. Vannak helyek azonban, ahol a sörfőzés melléktermékeit a benzin tiszta adalékanyagaiként kívánják felhasználni, melyeknek segítségével az autók a hagyományosnál kevesebb fosszilis üzemanyaggal juthatnak el A-ból B-be. 

#22
2015-06-19 09:00:00

A cellulóz lehet az additív gyártásban használt fémek és műanyagok fenntartható alternatívája.

#23
2015-06-18 16:31:00

A The Local Sweden szerint június 15-én a svédországi Stureplanban megnyílt a világ egyik első, kutyáknak szánt gourmet mozgó büféje (food truck).

#24
2015-04-20 11:36:00

Egy DaveHax fantázianevű alkotó újabb YouTube-videóval igyekszik megkönnyíteni mindennapjainkat. A mozgókép az eddigieknél gyorsabb, hatékonyabb és „klasszabb” krumplihámozási módszerrel örvendezteti meg a nézőket.

#25
2015-04-17 19:04:00

Ben & Jerry’s, a hatalmas népszerűségnek örvendő, vermonti jégkrémgyártó összeállt a coloradói, New Belgium Brewing nevű sörfőzdével, hogy varázslatos, improvizatív ízvilágát végre-valahára a folyékony kenyér piacára is becsempéssze. Jelen cikk a Fox News írásából szedegette össze az információkat.

#26
2015-04-08 10:30:00

Mint arról a Bloomberg oldaláról is értesülni lehet, Paolo Lemann, Brazília leggazdagabb embere 5,6 milliárd dollárt (kb. 1500 milliárd forint) kaszálhat a ketchupot is gyártó H.J. Heinz és a Kraft Foods Group Inc. fúziójával.

#27
2015-04-07 16:30:00

Egy, a teákéhoz hasonló, komlót tartalmazó filterrel feljavíthatjuk a túl enyhére sikerült light söröket. Az írás a Fox News cikkéből merítkezik.

#28
2015-03-10 17:49:00

Megannyi étvágygerjesztő étel színpompás mására lelhetünk egy, a népszerű építőkockáknak szentelt oldalon.

#29
2015-03-05 11:30:00

Mint azt a FoodBev is megírta, egy amerikai székhelyű vállalat vetőmagokkal teletűzdelt kávéspoharat fejlesztett, amelyből a hagyományos felhasználás után új élet sarjadhat.

#30
2015-02-28 09:00:00

Sörös üveget mintázó cumisüveggel állt elő egy Fred & Friend nevű, amerikai cég.

#31
2015-02-26 16:04:00

A méhek és a méhészek számára is sok bosszúsággal jár beszerezni a mézet a kaptárból. Míg a tenyésztők kénytelenek védőruhát és füstölőt is használni, a folyamat során számos rovar is odaveszhet (pl. összenyomódik).

#32
2015-02-19 10:30:00

A világ folyékony, alkoholos specialitásainak lelkes hívei igazán hálásak lehetnek a kaliforniai WineBags.com nevű oldalnak, hiszen a website infografikája révén még közelebb kerülhetnek a közkedvelt nedűk házilagos elkészítésének csínjához és bínjához.

#33
2015-01-15 11:30:00

Minthogy ételt nem igazán illik kidobni, jó látni, hogy egy könnyű eljárással gyorsan „újjá varázsolhatjuk” kiszikkadt kenyerünket.

#34
2015-01-05 09:30:00

De vajon örült –e a karácsonyi ajándéknak?

#35
2014-12-11 10:30:00

Banánszeletelés a hosszúkás gyümölcs meghámozása nélkül? Lehetséges! Más sem kell hozzá csak egy gombos- vagy egy hagyományos varrótű.

#36
2014-10-02 09:30:00

Komoly filozófiai kérdéseket feszeget.

#37
2014-09-19 10:30:00

Sok bosszúságot okozhat, amikor a konyhában a tojásfehérjét nem tudjuk profi módon elválasztani a sárgájától. Egy új, mechanikus elven operáló szerkezet célja éppen az, hogy számunkra megkönnyítse ezt a folyamatot. 

#38
2014-09-11 11:30:00

Az első, 2011-es Főzdefeszt nyomán a kézműves sörök lassanként Magyarországon is el kezdtek divatba jönni. A folyékony kenyér ezen, ínyenc változatainak értékesítése ugyanakkor egyáltalán nem zökkenőmentes, amit a Főzdefeszt szervezői és a Raiker Kft. nem nézhettek ölbe tett kézzel.

#39
2014-07-21 09:30:00

Van valami lelombozó abban, amikor egy füllesztő nyári napon egy tálban végre megkapjuk hőn áhított, jéghideg fagyinkat, ám ez az edény fenekén még azelőtt trutymóvá dekomponálódik, hogy elfogyasztottuk volna – lát a lelkünkbe a Foodbeast cikkírója. Éppen emiatt tölt el bennünket valami ősi megelégedéssel, amikor látjuk „visszafagyni magába” ezt az üdítő édességet.

#40
2014-07-18 10:30:00

Nem, ez nem elírás – állítja a Foodbeast szerzője. A gumimacival töltött, sütnivaló kolbász immár létező étel, és az Egyesült Államokban egyre népszerűbb.

#41
2014-07-17 08:30:00

Ismeretlen tolvajok valószínűleg megcsinálták életük nagy fogását, amikor szombat éjjel belopództak egy osztrák település helyi piacára, majd pedig egy kifejlett ember nagyságával megegyező méretű mortadellával távoztak el onnan. A cikk a The Daily Meal írása alapján készült. 

#42
2014-05-22 13:00:00

Kevés jobb dolog van a tengerparti pikniknél. Kevés rosszabb dolog van, mint amikor homok kerül a nevezett piknik ételeibe. Ezek közül is az egyik, amikor már végre egy finom, homokmentes szendvicshez nyúlnánk, de az étel íze a kezünkről átvándorolt fényvédőkrém „aromájával” lesz terhes. Az írás a Foodbeast cikke alapján készült.

#43
2014-05-06 14:00:00

A brit kiskereskedelmi óriás az üzleteiben kialakított, különösen alacsony árfekvésű zónákkal szeretné visszacsábítani a diszkontláncokhoz pártolt, vékony pénztárcájú vásárlókat. A cikk a Daily Mail beszámolója alapján készült.

#44
2014-04-25 10:22:00

Ronald McDonald, az amerikai gyorsétteremlánc kabalafigurája végre-valahára átöltözik - számol be az NBC News. A tengerentúli franchise életvidám reklámkaraktere többek között sárga (ujjatlan) kezeslábasát is sutba dobja. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha belegondolok, hogy mikor kezdték el Magyarországon is árulni az instant kávét, vagy az első ehető üveges majonézt, akkor úgy tűnik, igencsak le vagyunk maradva. De ha a másik oldalról nézem, akkor ennyivel tovább tudtunk piacra járni, és valódi élelmiszereket vásárolni. A reklámok minden esetre zseniálisak egytől-egyig!

Valóban az élménymarketing lenne a jövő kulcsa? És ha igen, minden márkának és célcsoportnak való? Kissé tripes elmélkedés Sas István előadása kapcsán.

Már a HVG Extra Pszichológia magazinjának kritikájakor megírtuk, hogy itthon is egyre menőbb a pszichológia, nos, a fent említett mestermű, a Mindennapi Pszichológia és a mellettük csak bulvárlapnak nevezhető Nők Lapja Psziché után a Kreatív is betör a piacra, amely ősszel Üzlet és Pszichológia címmel indít újságot.