hirdetés
hirdetés

Zamaróczy Ádám cikkei

#1
2017-06-21 15:04:00

A megvásárolt görögdinnye a minőségétől függően bearanyozhatja vagy éppen beárnyékolhatja a kánikulában töltött napjainkat. Bár nincs felemelőbb, mint amikor egy édes és lédús dinnyét önmagában elfogyasztunk, vagy a legízletesebb receptek szerint elkészítünk, a hazahurcolt “hamisítványok” jócskán lelombozhatnak bennünket. Éppen ezért, ha a termelőtől/üzletből az ideális példányt kívánjuk beszerezni, öt dologra mindenképpen érdemes odafigyelnünk:

#2
2017-06-12 15:23:00

Sokak számára szomorú tény, hogy általában a legunalmasabb eseményeken a legilletlenebb szeszes ital után nyúlni, hogy egy kicsit hangulatosabban teljenek az órák. Az ilyen alkalmakkor az sem segít, ha iddogálás közben papírzacskóba rejtjük a flaskát. A legóvatosabb megoldás az lehet, hogy ha az innivalót egyenesen a sikkes/elegáns/másmilyen ruházatunkba, illetve ruházati kellékeinkbe rejtjük. A kategóriában persze így is léteznek kirívóbb és diszkrétebb szereplők, melyek közül néhányat be is mutatunk az olvasóknak:

#3
2017-06-09 14:30:00

Egy thai árus grillcsirkesütő módszere olcsó környezetbarát és zseniális.

#4
2017-06-07 11:08:00

Változatos kiszerelésű tégelyeivel a vállalat egyedileg is meg tudja szólítani a vásárlókat.

#5
2017-05-31 15:24:00

Színváltós tesztcsíkokkal belülről felvértezett randidrog-felismerő szívószálat fejlesztettek ki floridai középiskolás diákok.

#6
2017-05-22 13:30:00

Az állatok nyilvános legyilkolása már tavaly óta törvénytelen.

#7
2017-05-12 14:45:00

Ha gyakran előfordul, hogy egy pohár kóla elszürcsölgetése közben az italból hiányoljuk a fahéjas lecsengést, megnyugodhatunk, mert (Amerikában) nem sokára megvásárolhatóvá válik a Pepsi Fire.

#8
2017-05-05 13:20:00

Részben a világszerte silány termés és a mexikói termesztők sztrájkjai miatt drasztikusan megdrágult az avokádó.

#9
2017-04-03 14:13:00

Mexikóban feltalálták a tequilafelhőt, amelyből tequila esik. A képződményt egy Lapiz nevű reklámügynökséggel partnerségben Mexikó idegenforgalmi tanácsa fejlesztette ki.

#10
2017-03-31 14:56:00

A rendelkezésre álló humán erőforrás egyszerűen nem elég a növekvő számú megrendelések teljesítéséhez.

#11
2017-03-10 15:51:00

Tényként kezelhető állítás, hogy a cukrozott üdítők mértéktelen fogyasztása elhízáshoz vezethet. Szingapúri tudósok szerint nem feltétlenül jobb a helyzet a cukormenetes üdítőknél sem.

#12
2017-03-06 16:15:00

Bármilyen salátát meg lehet egy kicsit „bolondítani” vele.

#13
2017-03-03 15:19:00

A technológiát eredetileg űrhajósok számára fejlesztették ki az ötletgazdák.

#14
2017-03-01 15:10:00

Egy frissen megjelent értekezés arra a megállapításra jutott, hogy a diófogyasztás javít a férfiak termékenységén.

#15
2017-02-22 14:29:00

Az egyéb környezetkímélő technikát alkalmazó kocsikhoz képest kétszer akkora hatótávolsággal rendelkeznek a járművek. 

#16
2017-02-20 13:14:00

A Stanford Egyetem tudósok valószínűleg rájöttek, hogy a kávéfogyasztók élettartama miért magasabb az absztinensekénél.

#17
2017-02-09 15:38:00

A közelgő Bálint-nap apropóján a Home Chef nevű amerikai ételfutár cég egy felmérés keretében tüzetesebben is megvizsgálta az étkek és a légyottok közötti kapcsolatot. A recepteket és hozzávalókat kiszállító társaság 1000 amerikai lakostól kívánta megtudakolni, milyen szerepet is játszik szerelmi életükben a főzés.

#18
2017-02-07 16:58:00

Varázslatos, (részben) ehető miniatűr univerzumot alkot egy japán művész.

#19
2017-02-03 13:41:00

Olaszországi kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tészta mértékletes fogyasztása nem, hogy nem hizlal, de még a testtömegindex egészséges értékét is könnyebb elérni általa.

#20
2017-01-25 14:22:00

Egy új egyesült királyságbeli tanulmány kapcsolatot vél felfedezni a túlégett pirítós és sültkrumpli fogyasztása és a daganatos betegségek kialakulása között.

#21
2017-01-20 11:40:00

„Nyugodt” pénztárat vezetett be egyik skóciai szupermarketében a Tesco. A szolgáltatás célja, hogy a sebezhetőbb vásárlói számára stresszmentesebbé tegye a fizetést.

#22
2016-12-05 13:25:00

Egy újonnan kifundált módszerrel az ízük megváltoztatása nélkül csökkenti édességeinek cukortartalmát a Nestlé.

#23
2016-11-26 18:08:00

Egy újonnan kieszelt szerkezet az ételek „kiszimatolásával” az embereknél jóval megbízhatóbban tudja megállapítani a vizsgált táplálék frissességi szintjét.

#24
2016-11-23 17:46:00

Meglehetősen prózai okokból.

#25
2016-11-14 17:15:00

Georgiai tudósok egereken végzett kísérleteik alapján jutottak erre a megállapításra.

#26
2016-10-05 15:14:00

A nagy sietségben jól jöhetnek a csomagolt saláták, amikor másképpen nincs időnk elkészíteni őket. Néha azonban ők is „plöttyedtek” lehetnek, illetve bizonyos mártásokkal nyakon öntve a legrosszabb esetben liszteriózis vagy más betegségek melegágyaivá alakulhatnak.

#27
2016-10-03 18:08:00

A Fine Dining Lovers beszámolójának értelmében Dél Ausztráliában nem sokára megkezdi működését egy napenergiafarm, amely rendeltetése szerint csupán a központi csillagunk energiája, továbbá tengervíz felhasználásával ontja majd magából a paradicsomokat.

#28
2016-09-29 17:03:00

Máskülönben a zsírok könnyen megavasodhatnak benne.

#29
2016-09-15 18:06:00

Ahogy azt a tudomány már többször kimutatta, test és lélek többféle módon összefonódik. Ennek egyik formája például a köztük és a belekben lakozó több billió baktérium között fennálló kapcsolat.

#30
2016-09-05 16:00:00

Az Indiana Állam-beli New Castle Middle School több mint két tucat diákja „megbetegedett", miután kipróbálták az egyik osztálytársuk által behozott Carolina Reaper paprikát, állította az iskola igazgatója.

#31
2016-08-09 12:43:00

A vegánok gyakran hangoztatják, hogy az ő étrendjük az optimális a Föld számára, mivel kerüli az állattenyésztésnek köszönhető termékeket. Egy kutatás arra a következtetésre jutott, hogy míg az állati termékek fogyasztásának csökkentése megnöveli a már létező termőterületek által ellátható emberek számát, az állati termékek teljes mellőzése azonban már nem a legjobb módja a fenntartható földhasználatnak.

#32
2016-08-01 17:08:00

…de akár még nagyon finom is lehet.

#33
2016-07-27 13:53:00

Ha mesterségesen is sikerül előállítani, pompás fehérjeforrásként szolgálhat az emberiség számára.

#34
2016-07-25 14:20:00

Amerikai tudósok kimutatták, hogy ha a tehenek agyában növelik a (boldogsághormonként is számon tartott) szerotonin jelenlétét, akkor a kalciumszint is megemelkedik az állatok szervezetében.

#35
2016-07-13 17:24:00

Egy nagy múltú belga sörfőzde úgy döntött, nem rongálja tovább teherautókkal a székhelyéül szolgáló bájos kisváros központját, így inkább másképpen szállítja el termékét a távoli palackozóba.

#36
2016-07-10 14:00:00

A mértéket nem tűrő antibiotikum-használat veszélyes szuperbaktériumok elterjedéséhez vezetett. A gyógyszereknek fittyet hányó, szívós organizmusok felszámolása az egyik legsürgetőbb humán egészségügyi feladat.

#37
2016-07-08 14:42:00

A Brexit szavazást követően most a francia törvényhozók is meglegyintik kissé a határok nélküli európai piac ideáljának orcáját.

#38
2016-07-01 14:29:00

Egy nemrégiben készült tanulmányukban a Stanford és a Johns Hopkins Egyetem kutatói potenciálisan veszélyes kapcsolatot vélnek felfedezni a konzervételek és a BPA között.

#39
2016-06-20 17:00:00

A szervezet szerint nem szép dolog valós állapotuknál frissebbnek kiállítani a tenger gyümölcseit.

#40
2016-06-16 18:34:00

Az AspireAssistet többek között egy, a gyomorba ültetett vékony cső alkotja, amely a táplálék csaknem harmadát még a feldolgozás előtt eltávolítja a szervezetből. (Csak erős idegzetűeknek.)

#41
2016-06-09 13:59:00

Egy finnországi dolgozat azt sugallja, hogy a fával dúsított élelmiszerek jobb minőségűek a hagyományosnak besorolt eledeleknél. A cikk a The Daily Meal írása alapján készült.

#42
2016-04-18 17:01:00

A történelemben világszerte az első alkalommal csökkent a genetikailag módosított növények számára felhasznált földterület. Az írás a The Daily Meal cikke alapján készült.

#43
2016-04-08 15:00:00

Egy új tanulmány azt sugallja, hogy a rendszerint alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes tejet fogyasztó felnőtteknél a teljes verziót preferáló társaikhoz képest a cukorbetegség kialakulásának a kockázata magasabb.

#44
2016-04-01 15:00:00

Csupán napi egy adag hüvelyes zöldség segít a fogyásban, és a megszerzett (alacsonyabb) súlyt is könnyebb megtartani. Az írás a News-Medical cikke alapján készült.

#45
2016-03-17 17:30:00

Amerikai kutatók ígéretes áramforrásként tekintenek a lédús gyümölcs esetlegesen értékesítetlen formájára.

#46
2016-03-09 17:00:00

Kevin Bacon gondolt egyet és 2016-ban immár testvérével karöltve ijeszti (megrendezett hirdetések keretében) halálra otthonukban a békésen vegetáló amerikai lakosságot.

#47
2016-03-08 11:31:00

Egy nagy-britanniai székhelyű, kiegészítőket áruló online bolt választékában nem rég egy olyan sör is felbukkant, amely annyi fehérjét tartalmaz, mint egy szelet hátszín, állítja a Daily Star.

#48
2016-02-29 16:13:00

Az ital nemsokára csapolt és palackozott formában is megvásárolható lesz.

#49
2016-02-24 16:08:00

Egyéb frontokon is hadat üzent a hulladékképződésnek a németországi város.

#50
2016-02-22 16:19:00

Egy japán kollégiumi tanuló olyan szívószálat fejleszt, amellyel poharunk kiürülése után nem kell hangos szörcsögéssel idegesítenünk a környezetünket.

#51
2016-02-17 16:00:00

Amint az kiderült a tea szilárd formában épp olyan jótékony egészségügyi hatással lehet a szervezetre, mint az élvezeti cikk folyékony verziója.

#52
2016-02-09 10:26:00

Hamarosan teljes mértékben kiebrudalhatja termékeiből a mesterséges színezékeket a Mars.

#53
2016-02-08 10:00:00

A francia fővárosban végre non-stop, az utcán is elérhetővé vált a sületlen bifsztek, vagy sertésszelet.

#54
2016-01-29 15:30:00

Egy kelet-londoni, Hackney Brewery nevű főzde sörbe kotyvasztott kenyérrel veszi fel a harcot az élelmiszer-pazarlással.

#55
2016-01-21 14:06:00

Ha azt gondoltuk, hogy a csokis burgonyaszirmoknál már nincs… arrébb, a McDonald’s most éppen a saját sültkrumpliját tervezi megbolondítani a kakaóbab közismert származékával.

#56
2016-01-20 16:38:00

Egy új kutatás szerint lehetséges, hogy a Brie-ben és a Camembert-ben található tartósítószerek akár 30 féle rák gyógyítását is előmozdíthatják.

#57
2016-01-18 13:03:00

„Egészségesebb” kasszazónákat tervez kialakítani üzleteiben az Aldi, amikor is eltávolítja a kijáratokhoz közeli állványairól az egészségtelennek titulált nyalánkságokat. Amerikában legalábbis. A cikk a The Daily Meal írása alapján készült.

#58
2016-01-14 15:00:00

Amint arról a Foodbeast beszámol, serény robotpár főzi a rámen nevű, közkedvelt, japán tésztalevest egy sanghaji étkezdében.

#59
2016-01-11 09:25:00

Egy francia startup a bevitt szénhidrátok és kalóriák gördülékenyebb számon tartásához fejlesztette ki DietSensor elnevezésű alkalmazását. A cég olyan rendszert alkotott, amely az ételek kielemzése után képes meghatározni azok tápértékét. Az írás a TechCrunch beszámolója alapján készült.

#60
2016-01-08 10:54:00

Önkéntesen visszahívja a boltok polcairól Triple Ginger Brew (gyömbérsör) nevű italait a Trader Joe’s – írja a Los Angeles Times. Az amerikai céget a „bontatlan palackok potenciális felrobbanásáról érkező beszámolók” sarkallták a lépésre.

#62
2015-12-07 14:52:00

A Hangover Cured Snackinghamet állítólag italozás közben kell elrágcsálni.

#63
2015-12-04 10:00:00

A teljes népességen belüli alacsony arányuk (9%) ellenére az összes, élelmiszer-eredetű megbetegedésből származó elhalálozás csaknem egyharmada (30%) az 5 éven aluli gyerekek körében következik be. Többek között ezt tartalmazza az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Becslések az élelmiszer-eredetű megbetegedések globális terhéről (Estimates of the Global Burden of Foodborne Diseases) című és a szennyezett élelmiszerek egészségre és jóllétre gyakorolt hatásáról készített beszámolók között a mai napig legátfogóbb jelentése. (A cikk a Feedstuffs beszámolója alapján készült.)

#64
2015-10-05 10:33:00

Itt a nyomódásmentes és egészségesebb GMO-burgonya, de lesz–e keletje?

#65
2015-06-25 11:30:00

Mint az a tablespoon írásából kiderül, egy új módszerrel hip-hop látványos és könnyen elfogyasztható szegmensekre vághatjuk a többnyire (értelemszerűen) narancssárga citrusfélét.

#66
2015-06-17 11:30:00

Több nehézség egyidejű enyhülésének köszönhetően a WC-papír-gyártók a közeljövőben jelentős bevételgyarapodásban reménykedhetnek az ázsiai országokban.

#67
2015-05-28 16:50:00

A FoodBeast videómontázs segítségével mutat be számunkra tíz fogást, amelyekkel a munkahelyi nassolást talán még az eddigieknél is nagyobb méltósággal fogjuk tudni elvégezni. Ezek a következők:

#68
2015-05-21 19:00:00

Különös látni, amikor bizonyos tehetséges emberek egyszerű rajzeszközökkel olyan valósághű objektumokat képesek papírra vetni, hogy ezek már szinte felcsobognak, legurulnak, felsisteregnek, felzörögnek, stb. a papírról. A lényeg nyilván a részletességben rejlik, és a realizmuson talán még az úgynevezett anamorf (a tér torzító hatásaival játszó) technika is lendít egy kicsit. Következzék hát néhány time-lapse videó, melyeken hasonló, szupervalósághű ábrázolások jönnek létre, méghozzá nem másról, mint élelmiszerekről:

#69
2015-04-29 11:30:00

Végre most már nem csak nevében lesz fűszer!

#70
2015-04-15 15:00:00

Egy brit vállalat két karból álló gépi kuktája valódi szakácsok mozdulatainak elsajátításával képezi ki magát konyhafőnökké.

#71
2015-04-10 11:34:00

Helyenként megtévesztésig hasonlítanak mímelt másaikhoz azok az élelmiszerek, amelyekre egy 21 éves japán művész fest élethű álöltözéket. Hikaro Cho, a tokiói Musashino Egyetem hallgatójának művei már-már aggodalommal töltik el a szemlélőt, hogy most melyik étel fog hirtelen előbújni a valószerű maskarákból. Íme, néhány étel, amely a szemünk előtt fedi fel váratlanul identitását:

#72
2015-03-27 11:30:00

A világ legnagyobb rizsevő országaiban is egyre „terebélyesebb” gondot okoz az elhízás, de sri lankai tudósok állításuk szerint rájöttek, hogy hogyan is küzdhetnének meg a problémával: a rizs kalóriatartalmának csökkentésével. Az írás a Fox News cikkéből táplálkozik.

#73
2015-03-06 19:16:00

A jövőben életmentő alkalmazásai lehetnek annak a kiegészítőnek, amely a lenyelt ételek által keltett rezgésekből képes azonosítani az általunk elfogyasztott táplálékot.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha belegondolok, hogy mikor kezdték el Magyarországon is árulni az instant kávét, vagy az első ehető üveges majonézt, akkor úgy tűnik, igencsak le vagyunk maradva. De ha a másik oldalról nézem, akkor ennyivel tovább tudtunk piacra járni, és valódi élelmiszereket vásárolni. A reklámok minden esetre zseniálisak egytől-egyig!

Valóban az élménymarketing lenne a jövő kulcsa? És ha igen, minden márkának és célcsoportnak való? Kissé tripes elmélkedés Sas István előadása kapcsán.

Már a HVG Extra Pszichológia magazinjának kritikájakor megírtuk, hogy itthon is egyre menőbb a pszichológia, nos, a fent említett mestermű, a Mindennapi Pszichológia és a mellettük csak bulvárlapnak nevezhető Nők Lapja Psziché után a Kreatív is betör a piacra, amely ősszel Üzlet és Pszichológia címmel indít újságot.