hirdetés
2018. augusztus. 16., csütörtök - Ábrahám.
hirdetés
hirdetés

Zamaróczy Ádám cikkei

#1
2018-08-15 14:39:00

A tücsökfogyasztás növelheti a metabolikus enzimek és a hasznos baktériumok szintjét a bélrendszerben.

#2
2018-08-10 13:09:00

Egy amerikai startup szalmaszállal helyettesítené a plasztik szívószálakat. Pont.

#3
2018-08-08 16:39:00

Botcsinálta kóstolózsűrik felállítását tűzte ki célul a Ferrero. Reményei szerint a cég az ítélőtábla tagjainak benyomása segítségével könnyebben tájékozódhat majd az egyes termékeinek piaci esélyei felől.

#4
2018-08-06 14:07:00

Türkizkék bor árusításába vágta a fejszéjét egy vakmerő francia vállalkozó.

#5
2018-08-03 16:13:00

A termékein 2025-re immár kizárólag újrafeldolgozható, újrafelhasználható vagy komposztálható lesz a csomagolás.

#6
2018-07-25 13:03:00

Az egész világhálót felforgatta a hír, hogy egy skóciai fagylaltozó létrehozta a majonézes (lényegében majonéz-) fagyit. Az internetes közösségi oldalakon az ötletgazdák kaptak hideget és meleget is a cselekedetükért.

#7
2018-07-23 11:50:00

Egyik legújabb találmányával egy amerikai startup éppen erre a kérdésre kereste a választ.

#8
2018-07-11 15:07:00

A friss terményekre és a kényelemre helyezi a hangsúlyt nemrég megnyitott kínai üzletében a SPAR.

#9
2018-07-06 14:48:00

A szájban lassan szétomló mosogatószerhabos dörzsiszivacs olykor szintén csodás kulináris élményt okozhat.

#10
2018-07-04 12:06:00

Ezúttal az ország ipari központjában nyitott áruházat a vállalat.

#11
2018-07-03 13:00:00

Az emberek jelentős része rajong a pizzáért, amely viszont sajnos nem a legegészségesebb étel a világon. Ezen a helyzeten sokat javíthat, ha finomliszt helyett például karfiolból állítjuk elő a tésztáját.

#12
2018-06-29 14:35:00

Az egyik legnagyobb amerikai kiskereskedelmi üzletlánc új szintre kívánja emelni az élelmiszer-rendelés élményét.

#13
2018-06-29 14:05:00

A Föld déli féltekéjén egy cégpáros kettő, világszerte különösen népszerű élelmiszerből létrehozott egy harmadikat, és most feszülten figyelik, hogy jól tették-e.

#14
2018-06-28 15:06:00

Az amerikai Kentucky-államban egy lepárló raktárának összeomlása ökológiai katasztrófát okozott.

#15
2018-06-22 13:35:00

Egy amerikai startup találmányával sokkal tovább lehet fogyasztásra optimális állapotban tartani a gyümölcsöket. Az avokádó rajongók különösen sokat profitálhatnak a technikából.

#16
2018-06-21 15:19:00

Mostanában pangásnak indult az élelmiszeripari szén-dioxid piaca, ami erőteljesen rányomhatja a bélyegét a futball-világbajnokság szurkolóinak kedélyére.

#17
2018-06-18 09:05:00

Nyilvánvalóan rentábilisan működik az Amazon év elején „beüzemelt", pénztár nélküli üzlete: máskülönben miért tervezne még idén további hatot megnyitni belőle?

#18
2018-06-08 12:46:00

Az Egyesült Királyságban eltűnnek az édességek a kasszazónából.

#19
2018-06-04 14:40:00

Az Egyesült Államokban mindeddig nagyjából 200-an betegedtek meg egy újonnan kitört E. coli járványban. Az infekciónak már halálos áldozatai is vannak.

#20
2018-05-25 14:37:00

A közelgő „Camembert-törvények” verték ki náluk a biztosítékot.

#21
2018-05-24 16:26:00

Precíz működése óriási anyagi tehertől szabadíthatja meg a termelőket.

#22
2018-05-23 14:29:00

Jeges édességek illatát idéző kaparós-szagolós bélyegeket készül forgalomba bocsátani az Egyesült Államok Postaszolgálata (USPS).

#23
2018-05-18 14:09:00

Kolumbiában egy eb a boltban falevéllel fizet az eledelért cserébe.

#24
2018-05-16 15:30:00

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nemrég bemutatott egy tervet, amely segítene száműzni az iparilag előállított transzzsírsavakat a globális élelmiszerellátásból.

#25
2018-05-15 15:22:00

Egy új kutatás nemrég rámutatott, milyen jót is tenne az embereknek, ha az egészséges táplálkozás térnyerése érdekében az élelmiszeripari szereplők zsugorítanák a legyártott termékeik adagonkénti kiszereléseit. A tanulmány az American Journal of Clinical Nutrition folyóirat hasábjain látta meg a napvilágot.

#26
2018-05-11 08:00:00

Ausztráliában meglehetősen kellemetlen szag miatt ürítették ki az egyik egyetem épületét, mivel azt hitték, hogy gázszivárgás alakult ki benne. Szerencsére tévedtek.

#27
2018-05-07 13:43:00

Egy amerikai cég nemrég sertéshúsos jégkrém forgalmazásába fogott. A specialitásban néhány összetevővel azért megpróbálják kompenzálni a sonka ízét.

#28
2018-04-23 14:08:00

Az Egyesült Királyság lakossága évente 5,8 milliárd darabot használ el belőlük.    

#29
2018-04-19 15:16:00

A Cornelli Egyetem néhány kutatója azon kísérletezik, miként is lehetne tejipari melléktermékekből sört előállítani.

#30
2018-04-17 15:52:00

Az egyes területek vízhiányát tervezi enyhíteni a kemencehálózattal.

#32
2018-04-13 13:45:00

Ketchup-majonéz párosítással kívánja letaglózni az összetettebb zamatok szerelmeseit a Heinz.

#33
2018-04-11 13:31:00

Egy kutatás szerint a házak előtti pázsit moderáltabb ápolásával akár 30 százalékkal is növelni lehet a helyi méhpopulációt.

#34
2018-04-09 16:39:00

A leendő marslakó emberek indokoltan repeshetnek az örömtől a hírre.

#35
2018-03-27 15:39:00

A tudósok már régóta tudják, hogy a testsúlygyarapodás az ízérzékelés gyengüléséhez vezet, és most a laboratóriumi egerekhez fordultak, hogy megtudják, miért.

#36
2018-03-23 15:54:00

Csak egy sampon és egy hajkondicionáló kell hozzá.

#37
2018-03-23 14:22:00

Amerikai kutatók kifejlesztettek egy fogra tapasztható szenzort, amely a felhasználóját folyamatosan tájékoztatja arról, hogy éppen mit eszik (vagy iszik).

#38
2018-03-19 14:49:00

Beporzó drónok közbenjárásával növelné élelmiszer-értékesítésből származó bevételét a Walmart.

#39
2018-03-12 16:12:00

Egy német sütöde az „ó, a nagymamám is ilyet sütött!” – életérzés előidézéséhez nagymamákat alkalmaz a süteményei elkészítéséhez.

#40
2018-03-09 14:17:00

A szarvasgomba elképesztően drága. Ez főleg azért van, mert a vadonban csak ritkán és meglehetősen kiszámíthatatlan helyeken szokott megjelenni. A világ számos zugában külön kutyákat is kiképeznek a specialitás felkutatásához.

#41
2018-03-07 14:23:00

Nem azért piros a Coca-Cola logójának a háttere, mert a Télapó ruhája is az.

#42
2018-02-28 17:01:00

Egy YouTuber (YouTube-ra videókat feltöltő személy) innovatív technikát dolgozott ki az italrendelés automatizálására.

#43
2018-02-23 13:15:00

Dániai tudósok a medúza „zselés” testét egy új technikával az eddigieknél is gyorsabban változtatták ropogóssá. A gasztronómia nagyot profitálhat az eljárás alkalmazásából.

#44
2018-02-22 16:17:00

Általánosan elfogadott tudományos tény, hogy az alkoholos italokban lappangó savak belülről roncsolják a fogakat. Egy új tanulmány szerint a bor esetében egészen más a helyzet.

#45
2018-02-19 13:00:00

Régóta ismert tény, hogy az erjesztett élelmiszerek jelentős mértékben hozzájárulhatnak a bélrendszer egészségének megőrzéséhez. Egy új vizsgálat, most rámutatott, hogy a joghurtfogyasztás a szív- és érrendszer épségére is áldásos hatást gyakorolhat.

#46
2018-02-16 14:44:00

A filterrel évente több millió halálesetet meg lehetne előzni.

#47
2018-02-16 10:38:00

Úgy néz ki, a diszkontláncok sikerét látva a Tesco is szemet vetett a működésüket meghatározó koncepcióra.

#48
2018-02-14 14:02:00

Számos helyről hallani, hogy a zabtej így egészséges meg úgy. Ez azért van, mert a zabtej így egészséges meg úgy.

#49
2018-02-05 14:40:00

A tequila iránti globális kereslet növekedése csak fokozza a már egyébként is fennálló agávéhiányt, és mint ilyen, felhajtja az árakat is, mutat rá egyik jelentésében a Reuters.

#50
2018-01-24 12:56:00

Egy amerikai fánkozó mosogatószer-kapszulára emlékeztető sütemények forgalmazásába kezdett. Az időzítés nem véletlen.

#51
2018-01-03 14:13:00

Új-Zélandon egy kreatív csapat az újévi alkoholtilalom megkerülése céljából kicsiny homokszigetet hozott létre az ország part menti vizeiben.

#52
2018-01-02 16:13:00

A mesterséges intelligencia és a gépek által kivitelezhető mozdulatok komplexitása most váltak kellően éretté a gép megalkotásához.

#53
2017-12-08 15:10:00

Az egészségtudatos táplálkozás elterjedésével az emberek egyre elszántabb küzdelmet folytatnak magukkal a cukorbevitel csökkentése érdekében.  A cukortartalmú italok értékesítése éppen emiatt évről évre csökken. Ami az otthoni felhasználást illeti, az emberek rendületlenül hajkurásszák a finomított cukorként is ismert fehércukor kiváltására alkalmas alternatívákat. A nyerscukor sokak számára egészséges választásnak tűnik. Pedig sajnos nem az.

#54
2017-12-06 15:38:00

A fermentált ételek és italok világszerte egyre fontosabb elemei az egészségtudatos táplálkozásnak.

#55
2017-12-04 14:04:00

Egy rendesen „elázott” oposszumot találtak egy italkereskedésben, de szerencsére sikerült kikúrálni.

#56
2017-12-01 14:41:00

A gyerekkori elhízást övező félelmek miatt London főpolgármestere bevezeti a gyorséttermeket sújtó 400 méteres szabályt.

#57
2017-11-22 14:26:00

A világ egyik legrangosabb sajtversenyén a zsűri idén egy nyugat-angliai készítményt ítélt a legfinomabbnak.

#58
2017-11-21 15:14:00

A város tömegközlekedési vállalata a hagyományos üzemanyagok helyet lassan átszokik a zaccra.

#59
2017-11-15 16:49:00

November 15-én megnyitotta kapuit az itáliai ínyesmesterség bolognai paradicsoma. A tévesen kulináris Disneylandnek is becézett létesítmény fókuszában a helyi olasz specialitások állnak.

#60
2017-11-07 14:38:00

Dél-koreai tudósok megállapították, hogy a magányos táplálkozás a társaságban végrehajtott falatozásnál károsabb hatást gyakorol az emberi szervezetre.  

#61
2017-10-20 11:37:00

A világ legdrágább rizse a felkelő Nap országa számos prefektúrájából érkező termények keveréke.

#62
2017-10-17 14:52:00

Burgonya szigetelőanyag, mogyoróhéj válaszfal és öt nap alatt kitenyésző gomba tégla – ez csak néhány mind azon „konstruktív” lehetőségek közül, amelyek visszafoghatnák az építőipar eszeveszett mértékű hulladéktermelését.

#63
2017-10-10 16:24:00

Egy új gigantikus szereplő halkan kezdi totálisan bekebelezni a halikrák piacát.

#64
2017-09-27 14:29:00

Furcsa okok miatt aggasztja Stephen King új horrorjának vetítése az orosz Burger Kinget.

#65
2017-09-25 13:49:00

Nem igazán lehet szóban kifejezni, hogy mennyire csípős, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy nagyon.

#66
2017-09-22 12:35:00

Világszinten új fenyegetéssel kénytelen szembenézni az ágazat.

#67
2017-09-11 15:54:00

Remélhetőleg a képességei kihasználatlanok maradnak.

#68
2017-09-08 13:42:00

A folyamatosan változó globális közízlés kielégítéséhez a Coca-Cola pályázattal próbál szert tenni számára idáig ismeretlen, egészséges édesítőszerekre.

#69
2017-09-04 13:19:00

Mind több bizonyíték utal arra, hogy a túl sok só hozzájárulhat a szívbetegség kockázatához.

#70
2017-08-30 15:18:00

Váratlan módon befolyásolja a grizzly medvék táplálkozását a klímaváltozás. A testes állatok lassan kezdenek felhagyni a lazacfogyasztással, és a tudósok szerint ez a jövőben súlyos problémát okozhat.

#71
2017-08-16 14:57:00

Az italfogyasztás korlátozására kéri a repülőtereket a Ryanair, mert az ittas kliensek gyakran zavarkeltően viselkednek.

#72
2017-08-14 13:39:00

Videók az ételek születéséről világhírű rendezők perspektívájából.

#73
2017-08-11 16:02:00

Két észak-írországi hentesüzlet alkoholos kolbász árusításába fogott, és úgy néz ki, jól tette.

#74
2017-08-10 15:26:00

Számos, az emberek számára élvezetes táplálék rendkívül veszélyes tűnetet, illetve betegséget idézhet elő az ebek szervezetében. Éppen ezért az írásunkban felsorolunk 10 élelmiszert és élelmiszerkategóriát, amelynek mellőzésével sokat tehetünk a kutyánk testi épségének megőrzéséért.

#75
2017-08-04 12:57:00

Egy japán csapat által kifejlesztett jégkrém még napon is akár három órán át meg tudja tartani az eredeti alakját.

#76
2017-07-31 13:14:00

Finnországi kutatók egy lépéssel közelebb kerülhettek a Föld éhínségének felszámolásához.

#77
2017-07-28 11:11:00

Franciaországban példátlanul alacsony mennyiségű bort fognak előállítani 2017-ben.

#78
2017-07-24 16:05:00

Japánban hamarosan felbukkannak a szusikihordó robotok.

#79
2017-07-11 14:07:00

A whiskey-gyártás melléktermékeit akár bioüzemanyaggá is át lehet alakítani, ami fontos tudnivaló a hulladékképződés elleni harcban.

#80
2017-07-09 10:41:00

Egy brit vállalkozó üzletében a lejárt minőségmegőrzési idejű, illetve számkivetett élelmiszereket a vevők viszik, mint a cukrot.

#81
2017-06-30 17:02:00

Kaliforniában elkészítették a világ eddigi leghosszabb pizzáját. Egy nápolyi készítményt sikerült letaszítani a trónról.

#82
2017-06-26 14:36:00

A cirkadián ritmus megbolygatásával könnyebben magunkra szedhetjük a kilókat.

#83
2017-06-21 15:04:00

A megvásárolt görögdinnye a minőségétől függően bearanyozhatja vagy éppen beárnyékolhatja a kánikulában töltött napjainkat. Bár nincs felemelőbb, mint amikor egy édes és lédús dinnyét önmagában elfogyasztunk, vagy a legízletesebb receptek szerint elkészítünk, a hazahurcolt “hamisítványok” jócskán lelombozhatnak bennünket. Éppen ezért, ha a termelőtől/üzletből az ideális példányt kívánjuk beszerezni, öt dologra mindenképpen érdemes odafigyelnünk:

#84
2017-06-12 15:23:00

Sokak számára szomorú tény, hogy általában a legunalmasabb eseményeken a legilletlenebb szeszes ital után nyúlni, hogy egy kicsit hangulatosabban teljenek az órák. Az ilyen alkalmakkor az sem segít, ha iddogálás közben papírzacskóba rejtjük a flaskát. A legóvatosabb megoldás az lehet, hogy ha az innivalót egyenesen a sikkes/elegáns/másmilyen ruházatunkba, illetve ruházati kellékeinkbe rejtjük. A kategóriában persze így is léteznek kirívóbb és diszkrétebb szereplők, melyek közül néhányat be is mutatunk az olvasóknak:

#85
2017-06-09 14:30:00

Egy thai árus grillcsirkesütő módszere olcsó, környezetbarát és zseniális.

#86
2017-06-07 11:08:00

Változatos kiszerelésű tégelyeivel a vállalat egyedileg is meg tudja szólítani a vásárlókat.

#87
2017-05-31 15:24:00

Színváltós tesztcsíkokkal belülről felvértezett randidrog-felismerő szívószálat fejlesztettek ki floridai középiskolás diákok.

#88
2017-05-22 13:30:00

Az állatok nyilvános legyilkolása már tavaly óta törvénytelen.

#89
2017-05-12 14:45:00

Ha gyakran előfordul, hogy egy pohár kóla elszürcsölgetése közben az italból hiányoljuk a fahéjas lecsengést, megnyugodhatunk, mert (Amerikában) nem sokára megvásárolhatóvá válik a Pepsi Fire.

#90
2017-05-05 13:20:00

Részben a világszerte silány termés és a mexikói termesztők sztrájkjai miatt drasztikusan megdrágult az avokádó.

#91
2017-04-03 14:13:00

Mexikóban feltalálták a tequilafelhőt, amelyből tequila esik. A képződményt egy Lapiz nevű reklámügynökséggel partnerségben Mexikó idegenforgalmi tanácsa fejlesztette ki.

#92
2017-03-31 14:56:00

A rendelkezésre álló humán erőforrás egyszerűen nem elég a növekvő számú megrendelések teljesítéséhez.

#93
2017-03-10 15:51:00

Tényként kezelhető állítás, hogy a cukrozott üdítők mértéktelen fogyasztása elhízáshoz vezethet. Szingapúri tudósok szerint nem feltétlenül jobb a helyzet a cukormenetes üdítőknél sem.

#94
2017-03-06 16:15:00

Bármilyen salátát meg lehet egy kicsit „bolondítani” vele.

#95
2017-03-03 15:19:00

A technológiát eredetileg űrhajósok számára fejlesztették ki az ötletgazdák.

#96
2017-03-01 15:10:00

Egy frissen megjelent értekezés arra a megállapításra jutott, hogy a diófogyasztás javít a férfiak termékenységén.

#97
2017-02-22 14:29:00

Az egyéb környezetkímélő technikát alkalmazó kocsikhoz képest kétszer akkora hatótávolsággal rendelkeznek a járművek. 

#98
2017-02-20 13:14:00

A Stanford Egyetem tudósok valószínűleg rájöttek, hogy a kávéfogyasztók élettartama miért magasabb az absztinensekénél.

#99
2017-02-09 15:38:00

A közelgő Bálint-nap apropóján a Home Chef nevű amerikai ételfutár cég egy felmérés keretében tüzetesebben is megvizsgálta az étkek és a légyottok közötti kapcsolatot. A recepteket és hozzávalókat kiszállító társaság 1000 amerikai lakostól kívánta megtudakolni, milyen szerepet is játszik szerelmi életükben a főzés.

#100
2017-02-07 16:58:00

Varázslatos, (részben) ehető miniatűr univerzumot alkot egy japán művész.

#101
2017-02-03 13:41:00

Olaszországi kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a tészta mértékletes fogyasztása nem, hogy nem hizlal, de még a testtömegindex egészséges értékét is könnyebb elérni általa.

#102
2017-01-25 14:22:00

Egy új egyesült királyságbeli tanulmány kapcsolatot vél felfedezni a túlégett pirítós és sültkrumpli fogyasztása és a daganatos betegségek kialakulása között.

#103
2017-01-20 11:40:00

„Nyugodt” pénztárat vezetett be egyik skóciai szupermarketében a Tesco. A szolgáltatás célja, hogy a sebezhetőbb vásárlói számára stresszmentesebbé tegye a fizetést.

#104
2016-12-05 13:25:00

Egy újonnan kifundált módszerrel az ízük megváltoztatása nélkül csökkenti édességeinek cukortartalmát a Nestlé.

#105
2016-11-26 18:08:00

Egy újonnan kieszelt szerkezet az ételek „kiszimatolásával” az embereknél jóval megbízhatóbban tudja megállapítani a vizsgált táplálék frissességi szintjét.

#106
2016-11-23 17:46:00

Meglehetősen prózai okokból.

#107
2016-11-14 17:15:00

Georgiai tudósok egereken végzett kísérleteik alapján jutottak erre a megállapításra.

#108
2016-10-05 15:14:00

A nagy sietségben jól jöhetnek a csomagolt saláták, amikor másképpen nincs időnk elkészíteni őket. Néha azonban ők is „plöttyedtek” lehetnek, illetve bizonyos mártásokkal nyakon öntve a legrosszabb esetben liszteriózis vagy más betegségek melegágyaivá alakulhatnak.

#109
2016-10-03 18:08:00

A Fine Dining Lovers beszámolójának értelmében Dél Ausztráliában nem sokára megkezdi működését egy napenergiafarm, amely rendeltetése szerint csupán a központi csillagunk energiája, továbbá tengervíz felhasználásával ontja majd magából a paradicsomokat.

#110
2016-09-29 17:03:00

Máskülönben a zsírok könnyen megavasodhatnak benne.

#111
2016-09-15 18:06:00

Ahogy azt a tudomány már többször kimutatta, test és lélek többféle módon összefonódik. Ennek egyik formája például a köztük és a belekben lakozó több billió baktérium között fennálló kapcsolat.

#112
2016-09-05 16:00:00

Az Indiana Állam-beli New Castle Middle School több mint két tucat diákja „megbetegedett", miután kipróbálták az egyik osztálytársuk által behozott Carolina Reaper paprikát, állította az iskola igazgatója.

#113
2016-08-09 12:43:00

A vegánok gyakran hangoztatják, hogy az ő étrendjük az optimális a Föld számára, mivel kerüli az állattenyésztésnek köszönhető termékeket. Egy kutatás arra a következtetésre jutott, hogy míg az állati termékek fogyasztásának csökkentése megnöveli a már létező termőterületek által ellátható emberek számát, az állati termékek teljes mellőzése azonban már nem a legjobb módja a fenntartható földhasználatnak.

#114
2016-08-01 17:08:00

…de akár még nagyon finom is lehet.

#115
2016-07-27 13:53:00

Ha mesterségesen is sikerül előállítani, pompás fehérjeforrásként szolgálhat az emberiség számára.

#116
2016-07-25 14:20:00

Amerikai tudósok kimutatták, hogy ha a tehenek agyában növelik a (boldogsághormonként is számon tartott) szerotonin jelenlétét, akkor a kalciumszint is megemelkedik az állatok szervezetében.

#117
2016-07-13 17:24:00

Egy nagy múltú belga sörfőzde úgy döntött, nem rongálja tovább teherautókkal a székhelyéül szolgáló bájos kisváros központját, így inkább másképpen szállítja el termékét a távoli palackozóba.

#118
2016-07-10 14:00:00

A mértéket nem tűrő antibiotikum-használat veszélyes szuperbaktériumok elterjedéséhez vezetett. A gyógyszereknek fittyet hányó, szívós organizmusok felszámolása az egyik legsürgetőbb humán egészségügyi feladat.

#119
2016-07-08 14:42:00

A Brexit szavazást követően most a francia törvényhozók is meglegyintik kissé a határok nélküli európai piac ideáljának orcáját.

#120
2016-07-01 14:29:00

Egy nemrégiben készült tanulmányukban a Stanford és a Johns Hopkins Egyetem kutatói potenciálisan veszélyes kapcsolatot vélnek felfedezni a konzervételek és a BPA között.

#121
2016-06-20 17:00:00

A szervezet szerint nem szép dolog valós állapotuknál frissebbnek kiállítani a tenger gyümölcseit.

#122
2016-06-16 18:34:00

Az AspireAssistet többek között egy, a gyomorba ültetett vékony cső alkotja, amely a táplálék csaknem harmadát még a feldolgozás előtt eltávolítja a szervezetből. (Csak erős idegzetűeknek.)

#123
2016-06-09 13:59:00

Egy finnországi dolgozat azt sugallja, hogy a fával dúsított élelmiszerek jobb minőségűek a hagyományosnak besorolt eledeleknél. A cikk a The Daily Meal írása alapján készült.

#124
2016-04-18 17:01:00

A történelemben világszerte az első alkalommal csökkent a genetikailag módosított növények számára felhasznált földterület. Az írás a The Daily Meal cikke alapján készült.

#125
2016-04-08 15:00:00

Egy új tanulmány azt sugallja, hogy a rendszerint alacsony zsírtartalmú vagy zsírmentes tejet fogyasztó felnőtteknél a teljes verziót preferáló társaikhoz képest a cukorbetegség kialakulásának a kockázata magasabb.

#126
2016-04-01 15:00:00

Csupán napi egy adag hüvelyes zöldség segít a fogyásban, és a megszerzett (alacsonyabb) súlyt is könnyebb megtartani. Az írás a News-Medical cikke alapján készült.

#127
2016-03-17 17:30:00

Amerikai kutatók ígéretes áramforrásként tekintenek a lédús gyümölcs esetlegesen értékesítetlen formájára.

#128
2016-03-09 17:00:00

Kevin Bacon gondolt egyet és 2016-ban immár testvérével karöltve ijeszti (megrendezett hirdetések keretében) halálra otthonukban a békésen vegetáló amerikai lakosságot.

#129
2016-03-08 11:31:00

Egy nagy-britanniai székhelyű, kiegészítőket áruló online bolt választékában nem rég egy olyan sör is felbukkant, amely annyi fehérjét tartalmaz, mint egy szelet hátszín, állítja a Daily Star.

#130
2016-02-29 16:13:00

Az ital nemsokára csapolt és palackozott formában is megvásárolható lesz.

#131
2016-02-24 16:08:00

Egyéb frontokon is hadat üzent a hulladékképződésnek a németországi város.

#132
2016-02-22 16:19:00

Egy japán kollégiumi tanuló olyan szívószálat fejleszt, amellyel poharunk kiürülése után nem kell hangos szörcsögéssel idegesítenünk a környezetünket.

#133
2016-02-17 16:00:00

Amint az kiderült a tea szilárd formában épp olyan jótékony egészségügyi hatással lehet a szervezetre, mint az élvezeti cikk folyékony verziója.

#134
2016-02-09 10:26:00

Hamarosan teljes mértékben kiebrudalhatja termékeiből a mesterséges színezékeket a Mars.

#135
2016-02-08 10:00:00

A francia fővárosban végre non-stop, az utcán is elérhetővé vált a sületlen bifsztek, vagy sertésszelet.

#136
2016-01-29 15:30:00

Egy kelet-londoni, Hackney Brewery nevű főzde sörbe kotyvasztott kenyérrel veszi fel a harcot az élelmiszer-pazarlással.

#137
2016-01-21 14:06:00

Ha azt gondoltuk, hogy a csokis burgonyaszirmoknál már nincs… arrébb, a McDonald’s most éppen a saját sültkrumpliját tervezi megbolondítani a kakaóbab közismert származékával.

#138
2016-01-20 16:38:00

Egy új kutatás szerint lehetséges, hogy a Brie-ben és a Camembert-ben található tartósítószerek akár 30 féle rák gyógyítását is előmozdíthatják.

#139
2016-01-18 13:03:00

„Egészségesebb” kasszazónákat tervez kialakítani üzleteiben az Aldi, amikor is eltávolítja a kijáratokhoz közeli állványairól az egészségtelennek titulált nyalánkságokat. Amerikában legalábbis. A cikk a The Daily Meal írása alapján készült.

#140
2016-01-14 15:00:00

Amint arról a Foodbeast beszámol, serény robotpár főzi a rámen nevű, közkedvelt, japán tésztalevest egy sanghaji étkezdében.

#141
2016-01-11 09:25:00

Egy francia startup a bevitt szénhidrátok és kalóriák gördülékenyebb számon tartásához fejlesztette ki DietSensor elnevezésű alkalmazását. A cég olyan rendszert alkotott, amely az ételek kielemzése után képes meghatározni azok tápértékét. Az írás a TechCrunch beszámolója alapján készült.

#142
2016-01-08 10:54:00

Önkéntesen visszahívja a boltok polcairól Triple Ginger Brew (gyömbérsör) nevű italait a Trader Joe’s – írja a Los Angeles Times. Az amerikai céget a „bontatlan palackok potenciális felrobbanásáról érkező beszámolók” sarkallták a lépésre.

#144
2015-12-07 14:52:00

A Hangover Cured Snackinghamet állítólag italozás közben kell elrágcsálni.

#145
2015-12-04 10:00:00

A teljes népességen belüli alacsony arányuk (9%) ellenére az összes, élelmiszer-eredetű megbetegedésből származó elhalálozás csaknem egyharmada (30%) az 5 éven aluli gyerekek körében következik be. Többek között ezt tartalmazza az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Becslések az élelmiszer-eredetű megbetegedések globális terhéről (Estimates of the Global Burden of Foodborne Diseases) című és a szennyezett élelmiszerek egészségre és jóllétre gyakorolt hatásáról készített beszámolók között a mai napig legátfogóbb jelentése. (A cikk a Feedstuffs beszámolója alapján készült.)

#146
2015-10-05 10:33:00

Itt a nyomódásmentes és egészségesebb GMO-burgonya, de lesz–e keletje?

#147
2015-06-25 11:30:00

Mint az a tablespoon írásából kiderül, egy új módszerrel hip-hop látványos és könnyen elfogyasztható szegmensekre vághatjuk a többnyire (értelemszerűen) narancssárga citrusfélét.

#148
2015-06-17 11:30:00

Több nehézség egyidejű enyhülésének köszönhetően a WC-papír-gyártók a közeljövőben jelentős bevételgyarapodásban reménykedhetnek az ázsiai országokban.

#149
2015-05-28 16:50:00

A FoodBeast videómontázs segítségével mutat be számunkra tíz fogást, amelyekkel a munkahelyi nassolást talán még az eddigieknél is nagyobb méltósággal fogjuk tudni elvégezni. Ezek a következők:

#150
2015-05-21 19:00:00

Különös látni, amikor bizonyos tehetséges emberek egyszerű rajzeszközökkel olyan valósághű objektumokat képesek papírra vetni, hogy ezek már szinte felcsobognak, legurulnak, felsisteregnek, felzörögnek, stb. a papírról. A lényeg nyilván a részletességben rejlik, és a realizmuson talán még az úgynevezett anamorf (a tér torzító hatásaival játszó) technika is lendít egy kicsit. Következzék hát néhány time-lapse videó, melyeken hasonló, szupervalósághű ábrázolások jönnek létre, méghozzá nem másról, mint élelmiszerekről:

#151
2015-04-29 11:30:00

Végre most már nem csak nevében lesz fűszer!

#152
2015-04-15 15:00:00

Egy brit vállalat két karból álló gépi kuktája valódi szakácsok mozdulatainak elsajátításával képezi ki magát konyhafőnökké.

#153
2015-04-10 11:34:00

Helyenként megtévesztésig hasonlítanak mímelt másaikhoz azok az élelmiszerek, amelyekre egy 21 éves japán művész fest élethű álöltözéket. Hikaro Cho, a tokiói Musashino Egyetem hallgatójának művei már-már aggodalommal töltik el a szemlélőt, hogy most melyik étel fog hirtelen előbújni a valószerű maskarákból. Íme, néhány étel, amely a szemünk előtt fedi fel váratlanul identitását:

#154
2015-03-27 11:30:00

A világ legnagyobb rizsevő országaiban is egyre „terebélyesebb” gondot okoz az elhízás, de sri lankai tudósok állításuk szerint rájöttek, hogy hogyan is küzdhetnének meg a problémával: a rizs kalóriatartalmának csökkentésével. Az írás a Fox News cikkéből táplálkozik.

#155
2015-03-06 19:16:00

A jövőben életmentő alkalmazásai lehetnek annak a kiegészítőnek, amely a lenyelt ételek által keltett rezgésekből képes azonosítani az általunk elfogyasztott táplálékot.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha belegondolok, hogy mikor kezdték el Magyarországon is árulni az instant kávét, vagy az első ehető üveges majonézt, akkor úgy tűnik, igencsak le vagyunk maradva. De ha a másik oldalról nézem, akkor ennyivel tovább tudtunk piacra járni, és valódi élelmiszereket vásárolni. A reklámok minden esetre zseniálisak egytől-egyig!

Valóban az élménymarketing lenne a jövő kulcsa? És ha igen, minden márkának és célcsoportnak való? Kissé tripes elmélkedés Sas István előadása kapcsán.

Már a HVG Extra Pszichológia magazinjának kritikájakor megírtuk, hogy itthon is egyre menőbb a pszichológia, nos, a fent említett mestermű, a Mindennapi Pszichológia és a mellettük csak bulvárlapnak nevezhető Nők Lapja Psziché után a Kreatív is betör a piacra, amely ősszel Üzlet és Pszichológia címmel indít újságot.