hirdetés
hirdetés

Új technológia forradalmasítja a tejipart

Az Anuga FoodTec kiállításon bemutatott OneStep technológia 90%-kal csökkenti a tejfeldolgozás idejét, 50%-kal pedig annak költségeit, így az évszázad legjelentősebb tejipari innovációja lehet. 

hirdetés

Immár 6. alkalommal rendezték meg Kölnben az Anuga FoodTec élelmiszeripari szakkiállítást, melyen 2012-ben 35 ország közel 1.300 kiállítója vett részt.

A kiállítás egyik leginnovatívabb eleme a Tetra Pak által bemutatott ún. „OneStep” tejfeldolgozási technológia, ami 90%-kal, az eddigi két napról mindössze néhány órára csökkenti az UHT tej feldolgozásának időigényét, úgy, hogy emellett 50%-kal mérsékli annak működési költségeit is.

A OneStep technológia magában foglalja az aszeptikus pufferelést, azaz a tej csíramentes környezetben való tárolását is. Ez az eljárás lehetővé teszi a teljesen automatikus és folyamatos, a korábbinál kevesebb lépésből álló és kevesebb veszteséggel járó UHT feldolgozást.

OneStep: 6 lépés egyben

A OneStep technológia során az UHT hőkezelés és hűtés előtt lehetővé válik a tej egy lépésben történő előmelegítése, tisztázása, szeparálása, sztenderdizálása és homogenizálása. Ez a folyamat a korábbi 2 napról mindössze néhány órára, azaz 90%-kal rövidíti le a tej feldolgozását.

A siker titka az innováció

„A Tetra Pak éves árbevételének mintegy 4%-át fordítja kutatás-fejlesztésre, 11 K+F központot működtet világszerte és 5.100 egyéni szabadalommal rendelkezik” – mondta Dennis Jönsson, a Tetra Pak elnök-vezérigazgatója, az Anuga szakkiállításon 180 újságíró részvételével megtartott sajtótájékoztatón. „Az idén 60 éves Tetra Pak számára a kiállítás tökéletes lehetőséget biztosított arra, hogy bemutassuk eddigi termékportfóliónkat és bejelentsük legújabb innovációinkat. Standunk látogatói így olyan feldolgozóipari rendszereket és csomagolási megoldásokat láthattak, amelyek az iparág jövőbeli igényeit is előrevetítik” – tette hozzá a vezérigazgató.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél