hirdetés
hirdetés

A Tesco kifizeti a pénztárosok bérkülönbözetét

Az áruházlánc a szakszervezetekkel egyeztetett mértékű bérkülönbözetet fizet pénztárosainak, mivel "számára fontos dolgozói elégedettsége".

hirdetés

A Tesco megállapodott két szakszervezettel arról, hogy milyen mértékű bérkülönbözetet fizet pénztárosainak a 2008 novembere és 2011 decembere közötti időszakra. A cég annak ellenére a fizetés mellett döntött, hogy erre jogszabály nem kötelezi.

A Tesco azzal indokolja döntését, hogy fontos a vállalat számára, hogy mind a 22 ezer dolgozója elégedett legyen, és az érintett pénztárosok annak tudatában végezhessék napi munkájukat, hogy munkáltatójuk maximálisan megbecsüli azt.

Az érintett dolgozók a részükre kiszámított összeget az ezzel kapcsolatos egyéni megállapodások aláírásának időpontjától függően, akár már a 2012. májusi fizetésükkel együtt megkaphatják.

Ezzel a gesztussal a Tesco pontot kíván tenni egy évek óta húzódó vita végére, amelynek alapja egy eltérő jogértelmezés arról, hogy 2010 májusa előtt a pénztárosok részére járt-e a garantált bérminimum vagy sem.

A Tesco álláspontja változatlan abban a tekintetben, hogy jelenleg nincs és korábban sem volt olyan jogszabály, amely szakképesítéshez, ezáltal garantált bérminimum megfizetéséhez kötött munkakörnek tekinti a pénztárosi munkakört.

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél