hirdetés
hirdetés

Dinnyehajigálással tiltakoztak a termelők a Tesco árpolitikája ellen

Teherautókról dobáltak dinnyét a termelők a budaörsi Tesco épülete elé szerdán, hogy ezzel is tiltakozzanak az áruházlánc árpolitikája ellen, mert a Tesco túlzottan alacsony akciós árai lenyomják a felvásárlási árakat. A Tesco azt mondja, az akcióban a már korábban felvásárolt túlkészletet értékesíti néhány áruház, és a cégnek nem célja az árak lenyomása - írja az MTI.

hirdetés

A rendőrség szerint a békésen induló demonstráció résztvevői eltértek a napirendi ponttól, úgy, hogy azt a rendezvény szervezőjével nem egyeztették.

Galéria: Dinnyetermelők tiltakoztak a Tesco árpolitikája ellen (6 kép)Fotó: Soós Lajos / MTI

A szervező a demonstráció menetét nem tudta a napirendi pont szerint megtartani, mert a résztvevők közül először egy, majd még két személy szabálysértést követett el. Feljelentést tettek ellenük, és egy embert előállítottak, mivel a szabálysértést a rendőrök felszólítása ellenére tovább folytatta, és nem engedelmeskedett.

Oravecz Tamás, a Dinnyetermelők Országos Egyesületének elnöke szerint az áruházlánc hétfőn kilónkénti 49 forintos dinnyeakciót hirdetett, ami 20-25 forintos felvásárlási árat generál, és ezzel súlyos veszteséget okoz a szezon közepén az ágazatnak.

Az áruházlánc az öt éve tartó agrárkormányzati fogyasztásélénkítő és kóstoltató akciókban sem vesz részt, és további problémának tartotta, hogy a Tesco "tönkreteszi az exportpiacokat" az interneten is terjedő árcédulával, miszerint bruttó 15 centért árulják a dinnyét Magyarországon.

Oravecz Tamás elmondta: az áruházlánc ugyan 79 forintra emelte a magyar dinnye kilónként árát, de a szövetség szerint 100 forintos kilónkénti fogyasztói ár lenne elfogadható.

Az elnök azt sem tartotta ésszerűnek, hogy az áruházlánc szavatosság előtti készletkisöpréssel indokolta az alacsony árat.

A Tesco azt állítja, hogy a görögdinnye-kampány célja a választék népszerűsítése, hogy vásárlók megismerjék a jobb beltartalmú, fekete héjú, magszegény, sárgahúsú és mini görögdinnyéket.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél