hirdetés

TOP 50 FMCG Szakember, 7.: Bárány László

hirdetés

Hol és mikor kezdte a pályafutást?

Az Egyetem után, 1978-ban Kisvárdára kerültem, a Hunnia-Coop közös vállalathoz, baromfi termeltetési előadónak. Végigmentem a ranglétrán, hat év múlva, 1984-től 1988-ig főmérnökként irányítottam a termeltetést, baromfivágást és kereskedelmet. A rendszerváltás előtt egy évvel „kismaszek” lettem. A vállalkozásom gyarapodott, ezért 1994 őszén megalapítottam a Baromfi – Coop Kft.-t, amely kezdetben kisvállalkozás volt, de a 2000-es évek elejére már egy dinamikusan fejlődő vállalkozás lett. Az az integrációs gondolkodás, azóta is végigkísérte szakmai pályafutásomat, amely 2004-től a kisvárdai „volt Hajdú-Bét-es” gyár megvásárlásával kiteljesedett.

Mit tart jelenlegi munkája a legnagyobb kihívásnak?

Minden munkát és feladatot komoly kihívásnak tartok. Ezek közül érdemes kiemelni azt az öt éves fejlesztési stratégiát, aminek eredményeként 2020-ra meg szeretném duplázni a termelésünket és árbevételünket is. Az ehhez szükséges beruházások, fejlesztések műszaki előkészítése elkezdődött, közel 20 zöld mezős új baromfi telepet fogunk építeni, de tovább bővül és korszerűsödik a kisvárdai vágóüzem kapacitása is.

Milyen célok, elvek vezérelik a mindennapi munka során?

Korunk kihívása a növekedés. Ennek műszaki, gazdasági alapjait úgy érzem sikerült megteremteni, de ez csak akkor lehet értékteremtő, ha olyan szakmai tudással rendelkező kollégák irányítják  a termelést, ahol a tudás színvonala európai léptékű szinten üzemeltetni is tudják.

Milyen pozíciókat, tisztséget tölt be még a jelenlegi mellett?

Jelenleg két szervezetben töltök be tisztséget és mind a kettő a „szívem csücske”. Az egyik tisztségem a Baromfi Termék Tanács brojler szövetségének vezetése, a másik pedig a Felelős Családi Vállalatok Egyesületének irányítása (elnök).

Mit tekint pályafutása legnagyobb sikerének, és miért?

A legnagyobb eredménynek a sikeres generációváltást tartom, amit 5 évvel ezelőtt kezdtünk el és napjainkra befejeződött.

Milyen célok lebegnek a szeme előtt, mit szeretne még feltétlenül elérni/megvalósítani?

Ha erővel és egészséggel bírom, mindenféleképpen szeretném, ha nem is irányítani, de végigkövetni a termelési volumenek megduplázását és az egész növekedési pályát.

Milyen értékeket tart fontosnak?

A tisztességet, a nyitottságot és az állandó tudásvágyat. Annak idején a fiaimat is így neveltem és úgy látom, ők is képesek lesznek ezt az értékrendet tovább adni.

 

Kérdezz-felelek

Könyv vagy tablet?

Egyértelműen könyv, amiből folyamatosan legalább kettő-három darabot olvasok és estelente azt a könyvet veszem elő (folytatom) amilyen hangulatom van.

Megváltoztatna-e magán valamit?

Talán a testsúlyomat. Jó lenne ledobni 8-10 kg-t.

Mi a kedvenc állata?

A tyúkfélék, amit tenyészteni és keltetni szeretek és a halak, amelyeket sütve-főve szintén nagyon kedvelek.

Kedvenc színész/színésznő?

A külföldiek közül Charles Bronson és Marina Vlady. A magyarok közül Cserhalmi György és Udvaros Dorottya.

Ön szerint mi a legrosszabb, illetve legjobb emberi tulajdonság?

A legrosszabb emberi tulajdonság az önzés és az irigység. A legjobb emberi tulajdonság ezek ellentéte, kiegészülve az őszinteséggel.

Mi a kedvenc sportja? Mit néz, és mit gyakorol?

Kedvelem a színvonalas labdarúgást, a kézilabdát és az asztaliteniszt. Ez utóbbi kettőt valamikor magam is gyakoroltam.

Kedvenc történelmi személyisége?

Mátyás király és a Hunyadiak.

 
   

 

(forrás: FMCG TOP 50 Szakember)
hirdetés

Címkék

Cikk[183576] galéria
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél