hirdetés

TOP 50 FMCG Szakember: Dr. Bognár Lajos

Hiánypótló összeállítást készített a Professional Publishing Hungary kiadó szaklapja, az Élelmiszer.  Az "FMCG TOP 50 Szakember" kiadvány a hazai FMCG (Fast-moving consumer goods), azaz a gyorsan forgó, napi fogyasztási cikkek piacára hatással bíró 50 személy névsorát mutatja be. Az Élelmiszer Online-on most naponta "megismerkedhet" két szakemberrel. A hetet Dr. Bognár Lajossal, a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkárával kezdjük!

hirdetés

Dr. Bognár Lajos a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára. Miután elvégezte az Állatorvos-tudományi Egyetemet, pályafutása 1998-ban Békés megyében kezdődött, az akkori Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenőrzési Állomáson. A Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt.-nél végzett hatósági munkát követően az állomáson megyei járványügyi szakállatorvos volt, az állatvédelemmel és az EU csatlakozással kapcsolatos feladatokat is ellátta. 2005. augusztus 1-ével nevezték ki a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban az Állategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrzési Főosztály főosztályvezető-helyettesének. 2007 januárjától a minisztérium háttérintézményeiből összevont Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal elnök-helyettese, később elnöke lett. 2010 júniusától a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkárának nevezték ki, ezt a pozíciót tölti be jelenleg is a földművelésügyi tárcánál.

A helyettes államtitkári pozíciójából adódóan országos főállatorvosként irányítja az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság szakmai munkáját. Emellett címzetes egyetemi docens, a FAO száj- és körömfájást ellenőrző európai bizottság tagja, az OIE (Állategészségügyi Világszervezet) Magyarországról delegált tagja, az Európai Bizottság Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Hivatalának nemzeti szakértője. Munkájában a legfontosabb célkitűzése, hogy megvalósítsa a Kormány által 2013-ban elfogadott Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégiában illetve a 2015-ben elfogadott közép és hosszú távú Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiában lefektetett feladatokat.

Tények és eredmények igazolják

A mindennapi munka során legfőképpen a hatékonyságra és a szakmaiságra törekszik. Fontosnak tartja, hogy a hatóság munkája és annak eredménye mindenki számára közérthető legyen, az élelmiszerlánc szereplői szorosan együttműködjenek. Arra törekszik, hogy az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság hagyományos ellenőrzési feladatai mellett, erősödjön támogató szerepében is. Pályafutása legfontosabb sikerének azt tartja, hogy munkatársaival, felettes vezetőivel együtt sikeresen kialakították az egész élelmiszerlánc egységes hatósági felügyeleti rendszerét. Ma már a tények és az eredmények igazolják, hogy a teljes élelmiszerlánc preventív és proaktív módon történő felügyeletét csak az egységes hatóság tudja megfelelően ellátni.

Tisztesség, becsület

Szeretné elérni, hogy a hazai élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság Magyarországon, Európában, de akár világszinten is példaértékű legyen szakmai színvonalában, erősségében, hitelességében, továbbá a fogyasztókkal és a vállalkozókkal való partnerségében. Feltétlenül szeretné megvalósítani, hogy a vásárlók élelmiszerekkel kapcsolatos ismeretei javuljanak. A mai komplex piaci helyzetben minden eddiginél fontosabb a tudatos fogyasztó szerepe, aki tájékozódik, a vásárlásával tudatosan szavaz, a nem megfelelő termékek előfordulásáról pedig, mint partner, értesíti a hatóságot. Magánéletében és munkájában is a legfontosabb értéknek a tisztességet és a becsületet tartja. Az emberi kapcsolatok ápolását és megőrzését a rohanó és túlterhelt világunkban is.

 

Kérdezz-felelek

Könyv vagy tablet?   

Könyv

Televízió vagy internet?

Internet

Mi a kedvenc állata?

Oroszlán

Kedvenc színész?

Robert de Niro

Műalkotás, amely leginkább megérintette?

Salvador Dali művei, Kurt Vonnegut, Wass Albert regényei, Henryk Sienkiewicz. Quo vadis

Legrosszabb emberi tulajdonság:

Képmutató, alattomos ember

Legjobb emberi tulajdonság:

Nagyvonalúság

Kedvenc sport?

Mindenféle sportot kedvel, a kosárlabdát leginkább. Ultizni szeret.

Kedvenc történelmi személyisége?

III. Béla

Kedvenc idézete:

„Nem harcolhatunk valami ellen. Annak semmi értelme. Valamiért kell harcolni.”

 
   
Szöveg
(forrás: FMCG TOP 50 Szakember)
hirdetés

Címkék

hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél