hirdetés
hirdetés

Nem a diákokon spórol a Tesco

A Tesco nem azért foglalkoztat diákokat, hogy spóroljon - ez a tartalma  a médiában megjelent, diákmunkával kapcsolatos állításokra kiadott állásfoglalásnak.

hirdetés

" ATesco egyre több diákot alkalmaz, és így milliós bérköltséget spórol meg. Az áruházlánc állítja, nem a takarékosságról, hanem a rugalmas foglalkoztatásról van szó. A szakszervezet pedig úgy véli, a diákmunka is bizonyítja, hogy létszámhiány van a cégnél" - írta hétfőn a Magyar Nemzet.

Erre a Tesco így válaszolt:

A Tesco-Global Zrt. több mint 210 áruháza működtetéséhez összesen mintegy 5%-ban biztosítja a munkaerőigényét diákok legális, diákszövetkezeteken keresztül történő foglalkoztatásával. A diákok alkalmazása az áruházláncnál több éves gyakorlat, nem új keletű, továbbá az 5% megfelel a kiskereskedelemben diákmunkaerőt alkalmazó vállalatok átlagának.

A vállalat elsősorban a forgalmi fluktuációkból adódó létszámigényt igyekszik diákok bevonásával megoldani. Ez jelenthet egy-két napot, de nagyobb ünnepek, mint húsvét és karácsony idején akár néhány hetet is. Ezekre az időszakokra a diákszövetkezetek nagyon rugalmasan tudnak munkaerőt biztosítani. A legjobb diákok, akik jól teljesítenek, hosszabb ideig is maradhatnak, sokszor belőlük lesznek kollégáink is. Vannak már olyan vezetőink is, akik korábban diákként dolgoztak először nálunk.

A diákok elsősorban olyan műszakokban tudnak munkát vállalni, amelyeket az áruházlánc állandó munkavállalói gyakran nem szívesen végeznek, így a hétvégi és éjszakai műszakokban.

A diákszövetkezetek visszajelzései alapján, az európai tendenciáknak megfelelően, egyre több diák keres alkalmi, tanulás mellett végezhető munkalehetőségét, ám egyre kevesebb cég foglalkoztatja őket. A Tesco büszke arra, hogy a munkaerő-piac minden szereplője számára kínál munkalehetőséget, a nyugdíjasoktól a diákokig, kismamákon keresztül a megváltozott munkaképességűekig. Az új munkatörvénykönyve magyarázata egyébiránt hosszasan foglalkozik azzal, hogy miért szükségszerű a diákfoglalkozatás Magyarországon, ezért úgy gondoljuk, hogy a Tesco a törvények szellemében jár el itt is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél