hirdetés
hirdetés

Székely termékek kaphatók a Corában

Megduplázódott tavaly a székely termékek forgalma a magyarországi Cora üzletláncban, így a Magyar Hipermarket Kft. idén május 3–20. között immár harmadszor tartja meg a Székely Hetek című rendezvényét. Idén összesen tizenkilenc székelyföldi termelő vesz részt több mint százféle termékkel, közel százezer euró értékben.

hirdetés

A kézműves-termékekkel és tartósélelmiszer-termékekkel megrakott teherautó április 19-én, csütörtökön indult a csíkszeredai Harmopan pékség lerakatának udvarából a magyarországi Cora Hipermarket Kft. nagylerakatába.

Tavalyhoz hasonlóan idén is Székelyföld egész területéről jelentkeztek termelők, akik a Cora áruházak polcain szeretnék áruikat értékesíteni: Hargita megyéből 16, Maros megyéből 2, míg Kovászna megyéből 1 termelő termékét választották ki március 2-án a megyeházán megtartott termékmustrán.


Idén péktermékek, borvíz, lekvárok, szörpök, almalé, méhészeti termékek, húskészítmények, tejtermékek, népies viseletek, csuhétermékek, kerámiatárgyak, fajátékok, fűszersók, gyékényből készült termékek, pászka és mustár kerül a Cora áruházak polcaira.

– Ha egy erős üzletlánc áll a termékeink mögött, annak az egész térség a nyertese. Szeretnénk minél több helyre eljuttatni a székely termékeket, hogy a most kimaradó vállalkozók is piachoz juthassanak. Ezért szervezünk hagyományos havi vásárokat, valamint székely termékeket árusító bolthálózat létrehozását is támogatjuk – hangsúlyozta Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

(forrás: ErdélyMa)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

Hírlevél regisztráció

hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Élelmiszer-FMCG Hírlevél

Élelmiszer-FMCG hírek első kézből

  • napi friss hírek, érdekességek
  • kutatások, elemzések
  • exkluzív riportok
  • szakmai konferenciák
  • képzések, tréningek
Iratkozzon fel hírlevelünkre
Ne maradjon le a legfontosabb szakmai hírekről!
Élelmiszer-FMCG hírlevél